home

français

nederlands

english

deutsch

italiano


foto's

 

Activiteiten in de winter

Skiën, toerskiën, snowboard, snowscoot

Jausiers ligt centraal in de vallei tussen de 3 skistations (gratis pendeldienst, stop op circa 200m van La Mexicaine) :
Pra Loup (20’): groot gebied met twee stations, 180km skiplezier en 50 skiliften, 3 kinderopvangplaatsen, 4 pistes voor sleeën, gebied met professionele skipistes.
Le Sauze, Super Sauze (15’) : 65km skiplezier, 23 skiliften, 37 pistes en familiaal
St-Anne La Condamine (20’) : Gemoedelijk skistation, ideaal voor families met kinderen of beginnende skiërs ( bovendien zeer voordelige prijzen)
Vars - Risoul (35’m): Uitgestrekt skidomein aan de andere kant van Col de Vars met een grote sneeuwzekerheid en 185 km skiplezier, 116 pistes et 52 skiliften

ski et raquettesski de fond  et traineau

 

 

 

 

 

 

 

Langlaufen, wandelen, wandelen met sneeuwschoenen en hondesleetochten

In de winter is het heerlijk wandelen en genieten van de rust en van de ongerepte natuur.
Larche (20’): ‘La dolce vita’ vlakbij de Italiaanse grens, 30km skiplezier en vooral bekend voor het langlaufen (alternatief en skating). U kunt zelfs het Nationaal Parc du Mercantour intrekken op zoek naar gemsen, steenbokken en zeldzame vogelsoorten. Er zijn verschillende pistes voor wandelen met of zonder sneeuwraquetten. Voor de kinderen is er een domein van 400m² om ravotten in de sneeuw.
St-Paul-sur-Ubaye: (15’): Een authentiek dorpje met vershillende kleine gehuchten die u al wandelend door de vallei kunt ontdekken. Hier kan met ook langlaufen en wandelen met of zonder sneeuwraquetten (10km uitgestippelde pistes). Voor de echte sportievelingen: lopen in de sneeuw.
Meyronnes: (15'): Langs de weg naar de col de Larche, op 1500m hoogte, is Meyronnes de ideale plek geworden voor hondesleetrektochten langs de Ubayette. Te Saint-Ours, een gehucht net boven Meyronnes, vanwaar u een prachtig zicht heeft op de vallei, is er natuurlijke sleepiste van 3km.