home

français

nederlands

english

deutsch

italiano


foto's

 

Activiteiten in de zomer

koersfietsen, mountainbiken, electrische fietsen (te huur bij ons)

Koersfiets: Elke vrijdag in juli: beklimming van de Col d’Allos (autovrij). Kan ook met electrische fiets! Brevet van de 7 cols (Bonette, Var, Pontis, Allos, Cayolle, Larche, St-Jean)
Col de la Bonette: open van juni tot oktober (Jausiers ligt aan de voet van deze col en is dus het ideale vertrekpunt) Download hier de fietsgids van de vallei: le guide pour les cyclistes en Ubaye
Mountain bike: 20 uitgestippelde routes en 1 lange piste doorheen de hele vallei (transubayenne). Kaart voor mountainbikers in de vallei

wandelen en fietsen

Wandelen

Ondek de geheimen van de vallei met of zonder gids in het Nationaal Park Mercantour. Centraal gelegen voor de ontelbare al dan niet uitgestippelde wandeltochten, in paradijslijke valeien, idylische meertjes of naar hoge adembenemende bergtoppen.

Recreatiepark

Parc de loisir de Siguret: 2,5€ inkom in juli en augustus: zwemmen in bewaakte zone, tennis, basketbal, beach-volley, klimmuur en kinderspeeltuin. Jungle parc voor kids van 3 tot 12 jaar. (12 euro)

Wildwatersporten

Canoën, kayakken, rafting, hydro speed, 52km bevaarbaar en 60km wildwater(vraag ons om info)

rafting -  jungle parkIn the air

Parapente,delta, ULM ,zweefvliegen (initiatievluchten)

Andere activiteiten

Kinderboerderij, golf(9 holes) van april tot oktober, quad: voor volwassen en kinderen, paardrijden, carting, diverse forten en musea...

 

Evenementen

Latino-Mexicaanse Feesten: Elk jaar in de maand augustus vinden gedurende een tiental dagen in Barcelonnette de Latino-Mexicaanse feesten plaats, een groots feestmoment waar concerten, optochten en mariachi's plaatsvinden in de stad.

Uitstapjes

In 1,5 uur sta je in Cuneo. Lac de Serre Ponçon (30’), een van de grootste kunstmatige meren in Europa, Aix-en-Provence (2u30), Les demoiselles coiffée van Pontis of van Remollon. ('40). Met de auto of met de moto kan men mooie rondritten maken. Wij geven u graag de nodige informatie en kaarten.